Arches National Park
Zaterdag 11 juni 2011; Arches National Park UT
Van Grand Junction naar Arches was het slechts 1,5 uur rijden, voor ons inmiddels een peulenschil.
De weg voerde door de Rocky Mountains en de woestijn van Utah. Met slechts één 'scenic' stop kwamen we rond de middag in Red Cliffs Lodge aan. Omdat het alweer een aantal weken geleden was dat we dit gereserveerd hadden, wisten we niet meer precies wat we moesten verwachten. Maar dit resort is in werkelijkheid adembenemend; het ligt direct aan de Colorado River middenin het geweldige landschap. Van alle gemakken voorzien; zelfs wireless internet aan het zwembad.
Onze suite heeft een terras grenzend aan de rivier. Onder het genot van een drankje kunnen we alle rafts voorbij zien komen; dit resort is een standaard tussenstop voor boottochten over de rivier.
Na de lunch zijn we naar het Visitor Center in Arches National Park gereden en hebben samen met een Ranger het programma voor onze drie dagen vastgesteld.
Om 'warm te lopen' hebben we drie kleine wandelingen gemaakt bij Park Avenue, Balanced Rock en The Windows; totale afstand 5,3 km. Zowel tijdens de autorit naar Arches als tijdens de wandelingen hebben we het gevoel in een andere wereld te zijn belandt; de spelingen van moeder natuur hebben dit landschap zo ontzettend mooi gemaakt dat we 's-avonds hondsmoe waren van alle indrukken.
's-Avonds hebben we in Moab (typisch country in western stadje op 2 mijl van het park) gegeten.
Zondag 12 juni 2011; ochtend- en avondwandeling
De wekker ging om 5 uur, om 6 uur zaten we in de auto en om 7 uur begonnen we onze wandeling bij Devils Garden (meest noordelijke punt van het park). Vanwege de hitte en de lengte van de wandeling was ons geadviseerd zo vroeg mogelijk te starten. De wandeling leidde in het begin over een verhard parcours maar ging al snel over in klauter- en klimwerk waarbij de route was gemarkeerd door middel van stapeltjes stenen. Frank's hoogtevrees is een aantal keren behoorlijk op de proef gesteld en het was dat we al zover op de route gevorderd waren anders was hij vast en zeker rechtsomkeert gegaan. Vooral tijdens dit soort wandelingen hebben onze degelijke wandelschoenen hun nut bewezen. Zonder deze schoenen met hun goede grip is het gewoonweg niet te doen. De wandeling voerde langs verschillende Arches (bogen), de ene nog mooier dan de ander. Schitterende wandeling waar we 5,5 uur over gedaan hebben (inclusief rustpauze's) over een afstand van 14 km.
's-Middags hebben we lekker bij het zwembad gelegen om een beetje uit te rusten.
's-Avonds om kwart over zeven waren we weer in het park bij Wolfe Ranch waar het startpunt was naar Delicate Arch; het meest gefotografeerde object in Utah. De wandeling duurde ongeveer een uur en had een stijging van 146 meter.
We dachten een redelijk unieke wandeling te hebben uitgezocht maar waarschijnlijk had de Ranger dezelfde tip aan iedere bezoeker gegeven. De parkeerplaats was afgeladen en het was één grote colonne van mensen die naar boven liepen, de één iets soepeler dan de ander!
De laatste 200 meter waren voor Frank weer een verzoeking, want die voerde over een richel van één meter breed langs een steile afgrond (dit wisten we niet van tevoren!) Frank was 's-middags aardig gekleurd in zijn gezicht maar daar was op dat moment niet veel van over. Marjan heeft de foto's gemaakt van de Delicate Arch en de afgronden en we zijn voor de uiteindelijke zonsondergang (waar het allemaal om te doen was) weer afgedaald. We wilden voorkomen dat we in de massa zouden belanden die allemaal over dezelfde smalle richel terug moesten lopen. Uiteindelijk waren we blij dat we eerder terug gegaan waren omdat het sneller dan verwacht donker werd vanwege de toenemende bewolking.
Al met al hebben we deze dag mooie, indrukwekkende wandelingen gemaakt van in totaal van 18 km.
Maandag 13 juni 2011; canyon wandeling Negro Bill Canyon Trail
Na de inspannende dag van gisteren hebben we lekker uitgeslapen! (8 uur).
's-Morgenshebben we het Filmmuseum bezocht. De oorspronkelijke eigenaar van de ranch waar nu The Lodge is gevestigd, heeft een filminstituut opgericht en er zodoende voor gezorgd dat er veel bekende films in deze omgeving zijn opgenomen zoals Rio Grande, Indiana Jones, Back to the future en Thelma & Louise. In het museum worden veel foto's en achtergrondinformatie getoond van alle films en commercials die in de omgeving zijn gemaakt.
Om ons bezoek aan Arches mooi af te sluiten hebben we nog een relaxte wandeling door de Negro Bill Canyon gemaakt. Deze tocht voert 3 km langs een zijtak van de Colorado rivier en eindigt bij The Morning Glory Natural Bridge (75 mtr lang). Dit is de op 5 na grootste rots overspanning in de US.
In drie dagen tijd hebben we ongeveer 300 foto's gemaakt, de één nog mooier dan de ander.
We kunnen hele uitgebreide reisverslagen maken over deze drie dagen maar dan nog schieten woorden tekort. Kortom: bekijk onze foto's.
Tot het volgende verslag!
Arme Frankie..! Maar wel weer veel beleefd en gezien! Het verslag wordt weer uitgeprint en opgestuurd. xx
Volgens mij hebben jullie na deze reis een vakantie nodig.....
Ik moet er niet aan denken om een wekker af te stellen op 5 uur in de mrgen,mijn humeur is dan de hel dag naar de knoppen.Wij vonden in onze vakantieweek 7 uur al erg vroeg.Leuke verslagen,we lezen ze met plezier.
We kijken al weer uit naar het volgende verslag.
Kus,pama.